Kennisbank

Welke invloed heeft het weer op de luchtkwaliteit?

mei 16, 2024 | Uncategorized

Als je denkt aan dagen met slechte luchtkwaliteit, denk je waarschijnlijk aan koude en regenachtige dagen. Maar eigenlijk zijn het vaak de zonnige dagen waarop je naar buiten gaat die het meest schadelijk zijn voor de lucht die je inademt. Hoe kan dat? 

Stel je voor: het is een mooie dag, de zon schijnt en er waait een zacht briesje. Maar als die wind uit het oosten komt, brengt hij geen frisse lucht met zich mee. In plaats daarvan brengt hij vervuilde deeltjes met zich mee die zich ophopen in onze omgeving. Dit draagt bij aan een daling van de luchtkwaliteit. 

De zon & smog 

Op zonnige dagen kunnen, in combinatie van zonnestralen, de vuile deeltjes die al in de lucht zweven, een chemische reactie veroorzaken. Dit kan leiden tot een dikke, troebele smog. Smog is een mix van vervuilende stoffen die in de lucht zweven en het ziet er soms zelfs uit als een soort mist. Maar in tegenstelling tot gewone mist is smog niet zo onschuldig. Het kan eigenlijk best gevaarlijk zijn voor onze gezondheid. 

Als de smog echt slecht wordt, waarschuwt de overheid vaak met een smogalarm. Dit betekent dat de luchtkwaliteit zo slecht is dat het risico op gezondheidsproblemen toeneemt. Bij een smogalarm worden er vaak maatregelen genomen om de lucht schoner te maken. Denk hierbij aan dingen zoals het verminderen van autoverkeer of het verminderen van de uitstoot van fabrieken. 

Gezonde lucht in huis 

Zelfs als je binnen blijft op een warme dag, kun je niet helemaal ontkomen aan de vervuilde buitenlucht. Maar wat kun je doen? Het is essentieel om maatregelen te nemen om de lucht binnen zo schoon mogelijk te houden, vooral wanneer de buitenlucht niet zo fris is. 

Een goede gewoonte is om je huis schoon te houden. Regelmatig stofzuigen en dweilen kan helpen om stof en andere vuildeeltjes te verwijderen die de lucht kunnen vervuilen. 

Soms heb je echter wat extra hulp nodig om de lucht echt schoon te houden. Onze YAWI mobiele luchtzuiveraars kunnen je hierbij helpen. Ze zijn van hoge kwaliteit en zorgen ervoor dat je gezond en zorgeloos kunt ademen in je eigen huis. Neem een kijkje naar ons assortiment en investeer in je gezondheid en welzijn. 

HEB JE EEN VRAAG OVER DE YAWI TOESTELLEN?

CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND

Vul onderstaand formulier in en we helpen je zo snel mogelijk verder !

VOLG YAWI OOK OP: