Gezonde lucht op school en in de klas 

Gerust ademen, leven en studeren

Luchtzuiveraar voor een gezonde schoolomgeving.

De luchtkwaliteit in onze scholen speelt een belangrijke rol in de leerontwikkeling van onze scholieren. Hoe minder optimaal de luchtkwaliteit is, hoe sneller leerlingen en leerkrachten afgeleid geraken. Bovendien weten we sinds de coronacrisis dat verluchting van kleine binnenruimtes essentieel is tegen de verspreiding van virussen.

Een raam openen volstaat niet. Want zo haal je buitenlucht binnen die vervuild kan zijn, zeker in stedelijke omgevingen. Daarnaast zullen leerlingen en leerkrachten koud hebben in de winter, waardoor de concentratie blijft dalen. De koude zorgt bijkomend voor meer zieken.

Veel scholengroepen vragen zich daarom af wat ze kunnen ondernemen om de luchtkwaliteit in hun schoolomgeving te verbeteren. De oplossing is simpel: luchtzuiveraars, en dit is wetenschappelijk bewezen.

kantoor

Bescherm je leerlingen en leerkrachten met gezonde lucht. 

Voordelen van luchtzuivering in een schoolomgeving

Beter cognitief leervermogen

Onze YAWI luchtzuiveraars zijn voorzien van een real-time sensor die het vervuilings-niveau in de gaten houdt en de CO2-meting aanduidt. Zo blijven leerlingen en leerkrachten langer aandachtig.

Minder bacteriën en virussen

Met gecertificeerde filters van medische kwaliteit worden bacteriën en virussen zoals griep en corona uit de lucht gezuiverd. Minder afwezigheden door ziekte betekent minder leerachterstand.

Vraagt weinig aandacht

Alle luchtreinigers zijn makkelijk bedienbaar via onze app. Zo kunnen alle lokalen vanop afstand gecontroleerd en opgevolgd worden. Geen extra afleiding dus voor leerlingen en leerkrachten.

Filtert de lucht zonder af te leiden

Onze hoogwaardige luchtzuiveraars zuiveren in alle stilte klaslokalen. Doordat het raam niet constant open moet, ervaar je geen lawaai meer van de straten en wordt vervuilde lucht buitengehouden, wat zeker voor stadsscholen een probleem is.

Behoudt de warmte in de wintermaanden

Met een mobiele luchtzuiveraar is het niet meer nodig een raam te openen. Hierdoor blijft de warmte binnen en de koude buiten.

Laag in energieverbruik

Onze toestellen zijn energiezuinig ontworpen. Omdat de ramen niet constant meer moeten openstaan kan je ook besparen op de energiefactuur.

“De besmettingskans in klassen met luchtfiltratie ligt twaalf keer lager ligt dan in klassen zonder luchtzuivering”.

– Caroline Gennez, Vlaams parlementslid (Vooruit)

YMB1+

Wat halen de YAWI luchtzuiveraars uit de lucht? 

YMB1+

Een YAWI luchtreiniger voor elk leslokaal.

YAWI luchtzuivering

YAWI is een Belgisch ontwerp van topniveau

Onze luchtreinigers zijn geschikt voor ruimtes tot maar liefst 170 m². Afhankelijk van de ruimte en de context, hebben we voor iedere situatie een andere luchtzuiveraar.

Onze toestellen zijn bovendien de eerste op de markt met een ingebouwde CO2-sensor. Zo kan je de luchtkwaliteit en de CO2-waarden in de klaslokalen constant monitoren.

YAWI combineert een uitstekende zuivering met desinfectie van de lucht en maakt uitsluitend gebruik van filters van medische kwaliteit. Fijnstof, pollen, virussen, bacteriën en vluchtige organische stoffen worden radicaal aangepakt zodat leerlingen en leerkrachten vrij kunnen ademen.

Voldoen aan nieuwe wetgeving van FOD Volksgezondheid

Onze luchtreinigers met HEPA 13 of 14 filter voldoen aan de nieuwe wetgeving samengesteld door de FOD Volksgezondheid (kabinet van Frank Vandenbroucke). De nieuwe wet is gericht op het verbeteren van de kwaliteit van de binnenlucht in openbare ruimtes.

Voor de optimalisatie van de luchtkwaliteit zal luchtzuivering door luchtzuiveraars een belangrijke rol spelen. De wet zal ook een certificerings- en labellingsysteem invoeren om transparantie te verzekeren aan het publiek over de binnenluchtkwaliteit van alle gesloten publieke ruimtes.

Voor elk type ruimte en vervuiling is er een gepaste luchtzuiveringsoplossing. 

 

Wil jij meer te weten komen over de voordelen van gezuiverde lucht binnen jouw schoolomgeving en de YAWI luchtzuiveringstechnologie?
Download dan hier onze brochure.

PROJECT IN DE KIJKER: CVO MIRAS

CVO Miras start het nieuwe schooljaar met gezonde binnenlucht. Na een proefproject met onze toestellen waarbij we een aantal weken de lucht monitorden voor en tijdens de luchtzuivering, gaf het bestuur haar akkoord om onze luchtzuiveraars te implementeren in hun gebouwen. Resultaat? Gezonde en gefilterde lucht voor iedereen!

CVO Miras gaf volgende tip aan iedereen: wacht niet op de overheid om te investeren in luchtzuivering. Geef jouw scholieren en personeel meteen gezonde lucht waar ze recht op hebben!

VRAAG NAAR JOUW VOORSTEL OP MAAT

Elk schoolgebouw is anders, vraag daarom naar jouw luchtmeting en voorstel op maat. Zo weet je direct welk type toestel(len) jij nodig hebt.
Laat hieronder een bericht na, onze experts nemen zo snel mogelijk contact met je op.

VOLG YAWI OP: