Gezonde lucht in de zorg  

Gerust ademen, leven en zorgen

Waarom een luchtreiniger plaatsen? 

De luchtkwaliteit in onze zorgcentra speelt een belangrijke rol in de gezondheid van onze maatschappij. Hoe minder optimaal de luchtkwaliteit is, hoe sneller de verspreiding van virussen en ziektes circuleren. Bovendien weten we sinds de coronacrisis dat verluchting van kleine binnenruimtes essentieel is tegen die verspreiding.

Een raam openen volstaat niet. Want zo haal je buitenlucht binnen die vervuild kan zijn, zeker in stedelijke omgevingen. Daarnaast zullen patiënten koud hebben in de winter, wat niet aangenaam is en de kans op ziektes vergroot.

Veel zorgcentra vragen zich daarom af wat ze kunnen ondernemen om de luchtkwaliteit in hun omgeving te verbeteren. De oplossing is simpel: luchtzuiveraars!

Bescherm je patiënten en zorgpersoneel met gezonde lucht.

Voordelen van luchtzuivering in zorgcentra

Filters van medische kwaliteit

De YAWI HEPA filters hebben twee medische classificatieniveaus: HEPA 13 met een efficiëntie van 99,95% en HEPA 14 met een efficiëntie van 99,995%.

 

ziekenhuiskwaliteit

De drievoudige zuiveringstechnologie van de YAWI luchtzuiveraars is getest door SGS en onafhankelijke labo’s en bestempeld als technologie van ziekenhuiskwaliteit.

 

Minder bacteriën en virussen

Met gecertificeerde filters van medische kwaliteit worden bacteriën en virussen zoals griep en corona uit de lucht gezuiverd. Minder ziek zijn, betekent meer gezonde mensen!

Minder bacteriën en virussen

Met gecertificeerde filters van medische kwaliteit worden bacteriën en virussen zoals griep en corona uit de lucht gezuiverd. Minder ziek zijn, betekent meer gezonde mensen!

Behoudt de warmte in de wintermaanden

Met een luchtzuiveraar is het niet meer nodig een raam te openen om de ruimte te verluchten. Hierdoor blijft kan je gezellig tafelen in de warmte en blijft de koude lucht buiten.

Vraagt weinig aandacht

Alle luchtreinigers zijn makkelijk bedienbaar via onze app. Zo kan zorgcentra vanop afstand gecontroleerd en opgevolgd worden. Geen extra zorgen dus voor patiënten of personeel.

Laag in energieverbruik

Onze toestellen zijn energiezuinig ontworpen. Omdat de ramen niet constant meer moeten openstaan kan je ook besparen op de energiefactuur. Zo kunnen de reeds hoge energiefacturen ingeperkt worden.

               “Het openen van ramen en deuren veroorzaakt

                 dan weer tocht en mensen op leeftijd vinden dat

                 verre van aangenaam.”

                  – Directeur Wim Depuydt,

                    woon-zorgcentrum in de schaduw van de abdij,

                    Averbode

YAWI voor ouderen

Wat halen de YAWI luchtzuiveraars uit de lucht?

YMB1+

 

Een YAWI luchtreiniger voor elk zorgcentrum.

YAWI luchtzuivering

YAWI is een Belgisch ontwerp van topniveau

Onze luchtreinigers zijn geschikt voor ruimtes tot maar liefst 170 m². Afhankelijk van de ruimte en de context, hebben we voor iedere situatie een andere luchtzuiveraar.

Onze toestellen zijn bovendien de eerste op de markt met een ingebouwde CO2-sensor. Zo kan je de luchtkwaliteit en de CO2-waarden in zorgcentra constant monitoren.

YAWI combineert een uitstekende zuivering met desinfectie van de lucht en maakt uitsluitend gebruik van filters van medische kwaliteit. Fijnstof, pollen, virussen, bacteriën en vluchtige organische stoffen worden radicaal aangepakt zodat patiënten en personeel vrij kunnen ademen.

Voldoen aan nieuwe wetgeving van FOD Volksgezondheid

Onze luchtreinigers met HEPA 13 of 14 filter voldoen aan de nieuwe wetgeving samengesteld door de FOD Volksgezondheid (kabinet van Frank Vandenbroucke). De nieuwe wet is gericht op het verbeteren van de kwaliteit van de binnenlucht in openbare ruimtes.

Voor de optimalisatie van de luchtkwaliteit zal luchtzuivering door luchtzuiveraars een belangrijke rol spelen. De wet zal ook een certificerings- en labellingsysteem invoeren om transparantie te verzekeren aan het publiek over de binnenluchtkwaliteit van alle gesloten publieke ruimtes.

Voor elk type ruimte en vervuiling is er een gepaste luchtzuiveringsoplossing. 

 

Wil jij meer te weten komen over de voordelen van gezuiverde lucht binnen zorgcentra en de YAWI luchtzuiveringstechnologie?

PROJECT IN DE KIJKER: WZC Berkenhof

 

YAWI zorgt bij WZC Berkenhof uit Heist-op-den-Berg voor gezonde lucht. Na een proefproject waar we de luchtkwaliteit in de gaten hielden, werd het voor WZC Berkenhof logisch dat onze toestellen een meerwaarde bieden. Gezonde lucht is een basisrecht voor iedereen, zeker voor ouderen en kwetsbaren in onze samenleving!

vraag naar jouw voorstel op maat

 

Elk zorgcentra is anders, vraag daarom naar jouw luchtmeting en voorstel op maat. Zo weet je direct welk type toestel(len) jij nodig hebt.
Laat hieronder een bericht na, onze experts nemen zo snel mogelijk contact met je op.

VOLG YAWI OP: