Over ons

De eerste luchtzuiveraar voorzien van een CO2-sensor

You Are Worth It

Jarenlang al helpen wij, Rik en Christ, mensen die slecht slapen of zitten door hen een aangepast slaap- en zitcomfort aan te bieden in Verthé Interieurs. Voor de klanten met een huisstofmijtallergie hadden we eveneens een middel om hun klachten te verminderen, maar het was niet de oplossing die we voor ogen hadden. De toename van mensen met een allergie was voor ons de aanzet om verder te zoeken naar een antwoord op hun probleem. Er waren toen al toestellen op de markt die klachten zouden verminderen, maar die vonden we zelf te beperkt in hun werking. Door ons verder te verdiepen in de materie, begonnen we ook beter te begrijpen wat luchtvervuiling precies inhield.

De verontreiniging werd niet alleen ver­oorzaakt door pollen – beseften we – maar ook door fijnstof en vluchtige organische stoffen. Tijdens ons onderzoek botsten we op een human interest programma die het concept van een luchtzuiveraar voorstelde. Een toestel dat in staat was om lucht te zuiveren, niet alleen voor men­sen met verhoogde gevoeligheid voor bepaalde stoffen, maar ook voor een grote verzameling van individu’s die zich realiseerden dat propere lucht belangrijk was. Want luchtvervuiling – veroorzaakt door allerlei industrie en het verkeer – begon een begrip te worden. Uit wetenschap­pelijk onderzoek bleek dat luchtverontreiniging een enorme impact had op de gezondheid van de mensen.

luchtzuiveraar

Luchtzuiveraar van topniveau en Belgisch ontwerp

Daaruit ontstond het idee om zelf een luchtzuiveraar te ontwikkelen. Het toestel kreeg stilaan vorm tot corona op het podium verscheen.
Dit dwong ons om het concept nogmaals te bestude­ren. De wetenschap leerde ons dat de lucht binnenshuis tot 5 keer meer vervuild is dan de buitenlucht. Dit was voor ons een stimulans om onze luchtzuiveraar verder te verfijnen, wat geleid heeft tot aanwezigheid van een CO2-sensor én een beter filtratieconcept.

 Dit alles brengt ons waar we nu zijn. We hebben diverse toestellen ontwikkeld die geschikt zijn voor ruimtes van 28 tot maar liefst 170m². Afhankelijk van de ruimte en de context, stellen we steeds het beste toestel voor. Onze mobiele luchtzuiveraar is de eerste op de markt met een ingebouwde CO2-sensor. Het toestel combineert een uitstekende zuivering met desinfectie van de lucht en maakt uitsluitend gebruik van filters van medische kwaliteit. Fijnstof, pollen, virussen, bacteriën en vluchtige organische stoffen worden radicaal aangepakt zodat men vrij kan ademen. We blijven verder onderzoek voeren, zodat we onze luchtzuiveraar kunnen blijven optimaliseren.

 

 

 

BELEEF JOUW GEZONDE OMGEVING Ontdek de YAWI luchtzuiveraars
met ingebouwde CO2-sensor


De 
mobiele YAWI luchtreinigers zijn de eerste luchtreinigers van Belgische ontwikkeling die beschikken over ionisatie, een medische HEPA-13 of -14 filter én een CO2-sensor. Voor elk type ruimte is er een gepaste luchtzuiveringsoplossing.  Al onze toestellen voldoen aan de nieuwe wetgeving samengesteld door de FOD Volksgezondheid (kabinet van Frank Vandenbroucke). 

Er is een YAWI luchtzuiveraar voor elke ruimte: slaapkamers, leefruimtes, open keukens, vergaderzalen, kantoren, commerciële ruimtes, horeca en algemene kleine en grote ruimtes.

 

WIL JE MEER TE WETEN KOMEN OVER HOE JIJ JOUW binnenruimte GEZOND KAN HOUDEN?

CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND

Heb jij een vraag over de technologie van dit YAWI toestel? Vul het formulier in en we helpen je zo snel mogelijk verder!

VOLG YAWI OOK OP: