Kennisbank

Waarom een Yawi luchtzuiveraar uniek is

jan 20, 2022 | Alle artikelen, Technologie

Waarom is een Yawi luchtzuiveraar nu uniek? Wel, de meeste luchtzuiveraars gebruiken één van volgende luchtreinigingstechnieken.

  • Luchtfiltratie via HEPA filters
  • Luchtionisatie
  • UVC-straling

De Yawi luchtzuiveraars maken gebruik van al deze technieken. Maar wat betekent dit nu concreet en wat doen deze technieken exact?

Luchtfiltratie via HEPA filters

HEPA is de afkorting van high efficiency particulate air en is een type van luchtfilters die tussen de 85% en 99,995% van alle stofdeeltjes verwijdert. De Yawi toestellen zijn uitgerust met een HEPA 13 of HEPA 14 die 99,95% en 99,99% van de verontreinigende stoffen verwijderen. Die laatste is de beste keuze voor mensen met allergieën, astma of andere ademhalingsproblemen.

Luchtionisatie

Ionisatie is het proces waarbij een atoom of molecuul uit ongeladen toestand een elektron kwijtraakt of er één bijkrijgt, waardoor het verandert in een geladen deeltje, ook wel ion genoemd. Door ionisatie schieten de luchtzuiveraars negatieve ionen mee met de gereinigde lucht. Dat zorgt ervoor dat de verontreinigingen in de lucht verzwaard worden en zakken naar de grond. Zo kunnen deze verontreinigen niet opnieuw in de luchtcirculatie terechtkomen.

UVC-straling

Van de drie types UV-licht is enkel het UV-C-licht geschikt voor lichtsterilisatie. Het zorgt ervoor dat alle micro-organismen zoals virussen, bacteriën en schimmels onschadelijk gemaakt worden. Dat komt doordat UV-C-licht voldoende kiemdodende energie heeft en daardoor het DNA van microben kan vernietigen en doden.

De Yawi toestellen kunnen door de combinatie van deze technieken een groter deel van verontreinigende stoffen, bacteriën en virussen onschadelijk maken in vergelijking met andere luchtzuiveraars. Daarnaast zit er in elk Yawi toestel een ingebouwde CO2-meter. Op die manier bieden wij een all-in-one oplossing voor elk luchtkwaliteitsprobleem.

Heb je vragen of nood aan persoonlijk advies? Contacteer ons via onderstaand contactformulier. We helpen je graag verder!

11 + 7 =

HEB JE EEN VRAAG OVER DE YAWI TOESTELLEN?

CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND

Vul onderstaand formulier in en we helpen je zo snel mogelijk verder !

VOLG YAWI OOK OP: