Kennisbank

Je gezondheid opofferen voor een goed geurtje?

mrt 7, 2023 | Binnenklimaat

De perfecte cosy avond: je in de zetel nestelen met een deken, een warm drankje en met een lekkere geur op de achtergrond. Maar misschien moeten we dat een beetje herzien. De geurkaarsen, stokjes wierook en geurverstuivers die deze lekkere geuren veroorzaken, zijn slechter voor onze gezondheid dan gedacht.

Ze geven dan wel een goede geur af en geven een bepaalde gezelligheidsfactor, maar je let er best mee op. Ze verminderen namelijk de luchtkwaliteit in jouw huis. Ze irriteren je luchtwegen en ogen meer dan ze relaxerend zijn. Dat komt door de chemicaliën die ze toevoegen aan de lucht. Daarbovenop zorgt het verbrandingsproces voor een verhoogde waarde aan fijnstof in de lucht. Dat is dus allesbehalve goed voor jou en de luchtkwaliteit in jouw huis.

Met stokjes wierook moet je het meest opletten: als je zo’n stokje verbrandt, komt er een stof genaamd benzeen vrij. Dit is een heel kankerverwekkende stof. Het benzeengehalte van zo’n stokje ligt vaak zelfs hoger dan bij het roken van een sigaret.

Je mindert dus best in het gebruik van geurkaarsen, wierook en geurverstuivers. Leg voor jezelf dan eerder de focus op het verluchten van je huis. Zo kunnen schadelijke stoffen zich niet opstapelen en jouw luchtkwaliteit in huis sterk doen dalen. Constant ventileren is dus belangrijk, maar dat is niet altijd mogelijk! Daarom zijn luchtzuiveraars dé perfecte oplossing om naast het ventileren te gebruiken. Ze zuiveren de lucht en laten het huis weer ademen.

Wil jij graag een optimale luchtkwaliteit? Kies voor een van onze luchtzuiveraars. Ontdek ons aanbod in de webshop.

Heb je vragen? Stuur ons gerust een bericht. We helpen je graag!

HEB JE EEN VRAAG OVER DE YAWI TOESTELLEN?

CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND

Vul onderstaand formulier in en we helpen je zo snel mogelijk verder !

VOLG YAWI OOK OP: