Kennisbank

Hoe zit het met de regelgeving rond luchtkwaliteit?

jul 28, 2022 | Binnenklimaat, Technologie

Als er 1 iets is wat we de afgelopen jaren geleerd hebben, is het dat luchtzuivering van groot belang is. Ook de Federale overheid beseft dit maar al te goed. Daarom lanceerde het ministerie van Volksgezondheid het idee van een ventilatieplan. Het doel van het ventilatieplan is simpel: binnenruimtes verluchten en desinfecteren, de luchtkwaliteit verbeteren, onzuivere lucht filteren en het publiek informeren over de luchtkwaliteit.

 

Wat houdt het concreet allemaal in?

Sinds dit voorjaar moeten alle publieke binnenruimtes voorzien zijn van een CO2-meter. Onder publieke binnenruimtes verstaan we kantoorgebouwen, horecazaken, theaters, fitnesszaken en nog veel meer.

Maar dat is nog niet alles. Bovendien worden eigenaars van binnenruimtes ook verplicht om een risicoanalyse uit te voeren die alle factoren aanduidt die een impact kunnen hebben op de kwaliteit van de binnenlucht. Kan de luchtkwaliteit niet gegarandeerd worden, dan ben je verplicht een actieplan op te stellen om de luchtkwaliteit te verbeteren.

Het ventilatieplan breidt bovendien verder uit. Vanaf 2025 moeten klanten op de hoogte gehouden worden van de actuele luchtkwaliteit via een luchtkwaliteitslabel. Er zal ook een databank worden opgesteld die alle labels verzamelt, zodat de overheid de luchtkwaliteit kan blijven opvolgen en indien nodig gerichter maatregelen kan nemen. Jij wil toch niet als uitbater dat jouw luchtkwaliteit ondermaats is en dat jouw klanten wegblijven?

 

Wat kan ik doen?

YAWI kan helpen. Onze luchtzuiveraars bevatten een CO2-meter die de luchtkwaliteit blijft meten. Bij een ondermaatse luchtkwaliteit kan jij meteen jouw lucht filteren en stijgt de kwaliteit terug.

Onze toestellen zijn bovendien bedienbaar vanop afstand via onze app. Zo blijf jij altijd jouw luchtkwaliteit monitoren. Wist je trouwens al dat onze toestellen goedgekeurd zijn door de Federale overheid als medisch ventilatiezuiveringsproduct tegen covid-19?

Desinfecteer jouw binnenruimte met schone lucht. Ontdek ons aanbod in onze webshop.

Heb je vragen? Stuur ons gerust een bericht. We helpen je graag!

HEB JE EEN VRAAG OVER DE YAWI TOESTELLEN?

CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND

Vul onderstaand formulier in en we helpen je zo snel mogelijk verder !

VOLG YAWI OOK OP: