Kennisbank

Hoe gebruik ik de Yawi luchtzuiveraar?

aug 19, 2021 | Alle artikelen, Technologie

De Yawi luchtzuiveraars beschikken over een HEPA filter waardoor 99,995 % van de verontreinigingen in de lucht – waaronder ook ziektekiemen en bacteriën – verwijderd worden. Hierdoor kan je na de installatie van een Yawi luchtzuiveraar zowel op korte als lange termijn gezondheidsvoordelen ondervinden.

Luchtzuivering zorgt er niet alleen voor dat vieze geurtjes geneutraliseerd worden, maar ook dat je beter kan slapen, dat je longen gezonder worden én dat ziektes moeilijker overgedragen worden.

Hieronder kan je lezen hoe en waarom je een luchtreiniger kan gebruiken.

Waar moet ik mijn luchtreiniger plaatsen?

Plaats je luchtreiniger zo dicht mogelijk bij de bron van vervuiling en uit de buurt van hoeken. Zorg dat het toestel zowel via de bovenzijde als via de vier zijkanten niet belemmerd wordt door muren of andere objecten. De luchtreiniger beschikt namelijk over een luchtinlaat aan de voor- of zijkant. Bij belemmeringen door muren of andere objecten zou het kunnen dat de vuile lucht niet vlot kan worden aangezogen. De schone lucht wordt dan weer afgevoerd via de bovenkant.

Plaats je de installatie in een kleine kamer, probeer dan minimaal 10 tot 15 cm afstand van de muur of andere objecten te houden.

Zet ik de luchtreiniger aan terwijl ik slaap?

Ja, idealiter laat je de luchtreiniger ook aan terwijl je slaapt, zeker als jij of je partner lijdt aan een allergie, astma of andere aandoeningen van de luchtwegen.

Moet ik mijn luchtreiniger uitschakelen wanneer ik niet thuis ben?

Je zou je toestel op een lagere stand kunnen zetten om energie te besparen, maar idealiter laat je ook dan je luchtzuiveraar aanstaan. Op die manier kunnen stofdeeltjes, gassen en virussen niet in je huis circuleren. Gelukkig is de Yawi luchtzuiveraar energiezuinig waardoor je je geen zorgen moet maken over een verhoogde energiefactuur.

De Yawi luchtzuiveraar beschikt over een automatische modus waardoor deze bij een detectie van een verhoogde hoeveelheid luchtverontreiniging naar een hogere snelheid kan schakelen. De automatische modus monitort de luchtkwaliteit en gebruikt dus automatisch minder stroom als de lucht schoon is.

Moet ik de filter van mijn toestel vervangen?

Afhankelijk van je gebruik en de luchtverontreiniging moeten de filters om de 3 tot 12 maanden vervangen worden. Zo zorg je dat je toestel optimaal blijft werken. Lees zeker de richtlijnen die je ontvangen hebt bij je toestel om dit correct uit te voeren.

Heb je nog extra vragen over het gebruik van je Yawi toestel? Bekijk zeker nog eens onze pagina over de technologie of stuur een mailtje naar info@yawi-purifiers.com voor meer informatie.  Nog geen toestel aangekocht? Ontdek de verschillende mogelijkheden hier.

 

 

HEB JE EEN VRAAG OVER DE YAWI TOESTELLEN?

CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND

Vul onderstaand formulier in en we helpen je zo snel mogelijk verder !

VOLG YAWI OOK OP: