Kennisbank

De waarde van CO2

nov 3, 2022 | Binnenklimaat, Technologie

Door de Coronacrisis zijn we allemaal (onaangenaam) voorgesteld aan de CO2-waarde. Bij een té hoge CO2-waarde in een ruimte schoten we in paniek, want iedereen in die ruimte kon op elk moment Corona krijgen tot we de ramen opendeden en optimaal ventileerden. Maar is dit wel zo?

Als er een hoog aantal mensen aanwezig is in een ruimte en die ademt in en uit, stijgt de CO2-waarde. Dit was tijdens de coronacrisis een maatstaf om ramen en deuren te openen en maximaal te ventileren om de kans op virusverspreiding te voorkomen.

Virussen, zoals Corona bevinden zich in de lucht, maar staan los van die CO2-waarde. Luchtzuivering is de oplossing om alle virussen en andere bacteriën uit de lucht te elimineren. De CO2-waarde maakt hier dan niet uit, want de luchtzuiveraar optimaliseert de lucht in jouw ruimte. Bovendien vermindert de kans op een Coronabesmetting met 9/10 door het gebruik van een luchtzuiveraar.

Ramen openen betekent daarnaast ook dat je vervuilde buitenlucht binnenhaalt. De CO2-waarde daalt dan misschien wel terug, maar de lucht is niet vrij van virussen, bacteriën of andere vervuilde stoffen. Zeker in een stedelijke omgeving is de buitenlucht enorm vervuild. Daarnaast hebben YAWI luchtzuiveraars een ingebouwde CO2-sensor. Op die manier weet je wanneer het nodig is om jouw ruimte te ventileren en kan je ramen en deuren op andere momenten op een veilige manier dicht laten!

Met andere woorden is een investering in een luchtzuiveraar waardoor ramen en deuren gesloten kunnen blijven, ook een investering in een lagere energiefactuur. Ramen en deuren blijven gesloten, de warmte blijft binnen en de energiefactuur schiet niet verder de hoogte in. Zo heb je nog deze winter je investering terugverdient en heb je er ook de volgende winters genot van.

Vragen over onze mobiele luchtzuiveraars en de waarde van CO2? Neem contact met ons op via info@yawi-purifiers.com.

HEB JE EEN VRAAG OVER DE YAWI TOESTELLEN?

CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND

Vul onderstaand formulier in en we helpen je zo snel mogelijk verder !

VOLG YAWI OOK OP: