Kennisbank

Het belang van gezonde lucht: een noodzaak voor jouw welzijn

feb 26, 2024 | Binnenklimaat

Goede lucht is een onmisbaar aspect van ons dagelijks leven, een onderwerp dat vaak wordt onderschat. Ongeveer 90% van onze tijd wordt binnen doorgebracht, of het nu thuis, op het werk, of op school is. Tijdens deze uren ademen we constant koolstofdioxide en waterdamp uit, wat de kwaliteit van de lucht om ons heen doet afnemen. Maar waarom is gezonde lucht zo cruciaal, en hoe kunnen we die gezonde lucht binnenbrengen in onze leefkamers?

Waarom is een goede luchtkwaliteit belangrijk?

Een goede luchtkwaliteit is essentieel om ons optimaal te voelen. Een overmaat aan CO2, te veel luchtvochtigheid of een temperatuur die niet aan de normen voldoet, kan aanzienlijke effecten hebben op zowel onze gemoedstoestand als onze gezondheid. Fysieke klachten zoals hoofdpijn, duizeligheid, benauwdheid, droge ogen en keel kunnen het gevolg zijn. Daarnaast heeft de luchtkwaliteit invloed op de ruimtes waarin we verblijven, waar te veel vocht kan leiden tot condensatie en schimmelgroei op muren.

Hoe zorg je voor gezonde lucht?

Het simpelweg openen van een raam lijkt misschien een oplossing, maar in en rond grote steden is de luchtkwaliteit vaak al van lage kwaliteit, waardoor je hetzelfde probleem juist binnenhaalt. Een effectieve oplossing is het gebruik van een hoogwaardige luchtzuiveraar.
Onze mobiele YAWI luchtzuiveraars kunnen ruimtes tot wel 170m² voorzien van schone lucht door virussen, bacteriën en andere verontreinigende stoffen te verwijderen. Ze zijn geschikt voor diverse ruimtes, waaronder woonkamers, slaapkamers, kantoren en zelfs medische faciliteiten. Sommige luchtzuiveraars zijn uitgerust met een HEPA 14 filter, wat betekent dat maar liefst 99,99% van alle verontreinigende stoffen in de lucht gezuiverd worden.
Wil je meer weten over de voordelen van onze luchtzuiveraars of ben je benieuwd naar ons aanbod? Neem dan een kijkje op onze pagina met luchtzuiveraars.

HEB JE EEN VRAAG OVER DE YAWI TOESTELLEN?

CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND

Vul onderstaand formulier in en we helpen je zo snel mogelijk verder !

VOLG YAWI OOK OP: