Kennisbank

Allergisch aan je huisdier of … is je huisdier allergisch?

apr 21, 2022 | Binnenklimaat

Huisdieren. De liefde voor een kat, een hond of een ander huisdier gaat soms heel ver. Deze lieve beestjes maken vaak een vast deel uit van het gezin en zijn een echte bron van geluk voor hun baasjes. De hond knuffelen of de kat aaien, wie kent er niet het gelukkig gevoel van wat dierenliefde.

Toch komen er bij huisdieren ook wel wat kanttekeningen kijken zo kunnen bv. honden-en kattenhaar of vogelstof voor mensen met gerelateerde allergieën een hoop problemen veroorzaken. Zo komen vervelende klachten zoals jeukende neus of ogen, loopneus, niezen, hoofdpijn, etc. vaak voor. Deze klachten zijn bovendien niet seizoensgebonden zoals bij een pollenallergie, waardoor men het hele jaar door last ondervindt.

Ook de sterke geur die honden afgeven  – zeker als ze nat zijn door bijvoorbeeld regen – , kan voor veel mensen hinderlijk zijn. Het tegengaan van allergische klachten en onfrisse geuren in huis zijn goede redenen voor de aankoop van een luchtreiniger. De YAWI filters van medische kwaliteit filteren en verwijderen efficiënt de allergenen en geuren uit de lucht waardoor de klachten afnemen en ademen weer een plezier wordt.

Maar wist je dat ook huisdieren allergisch kunnen zijn? Naast voedselallergie kunnen ze ook gevoelig zijn voor een stof uit de omgeving. Dikwijls is het dier dan allergisch voor boom- en graspollen of huisstofmijt, inderdaad … net als vele mensen. De meest voorkomende klachten zijn jeuk, snotteren, niezen, jeukende ogen en een terugkerende oorontsteking. Ook hier kan een YAWI luchtzuiveraar soelaas brengen want gezonde, schone lucht in huis is belangrijk. Voor jezelf en je naasten. Tip : omdat je huisdier niet kan vertellen wat er aan de hand is, is het aan te raden je metgezel te laten testen op allergieën bij een dierenarts.

HEB JE EEN VRAAG OVER DE YAWI TOESTELLEN?

CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND

Vul onderstaand formulier in en we helpen je zo snel mogelijk verder !

VOLG YAWI OOK OP: