Gezonde lucht voor iedereen

 Hoe kunnen we je helpen?

Heb je vragen over de keuze van jouw toestel of hoe YAWI Purifiers jouw binnenruimtes thuis, op kantoor, op school of in jouw zaak voorziet van gezonde lucht? Vul onderstaand formulurier in en dan helpen we jou zo snel mogelijk verder. 

Heb je de FAQ al eens bekeken? Misschien staat het antwoord op jouw vraag wel daar! De FAQ vind je onderaan deze pagina.

Type gebruik

v

E-mail

info@yawi-purifiers.com

Telefoon

056 70 10 46

WhatsApp

0477 76 92 98
(enkel via bericht)

HEB JE EEN VRAAG OVER DE YAWI TOESTELLEN?

FREQUENTLY ASKED QUESTIONS

Vind hier het antwoord op enkele veelgestelde vragen.

Waarom heb ik een luchtzuiveraar nodig?

De lucht in binnenruimtes is tot 5 keer meer vervuild dan buitenlucht. Hoofdpijn, luchtwegeninfecties, irritaties van neus, keel en ogen en astma zijn maar een paar van de medische aandoeningen die door vervuilde lucht beïnvloed worden. Met een luchtzuiveraar kan je tot 99,995% van de bacteriën, virussen en stof uit de lucht reinigen.

Wat is het verschil tussen een HEPA-13 en HEPA-14 filter?

Een HEPA 13 zuivert 99,95% van alle verontreinigende stoffen in de lucht terwijl een HEPA 14 99,99% van alle bacteriën en virussen zuivert. Een HEPA 14 is dus uitermate geschikt voor mensen met allergieën, astma of longaandoeningen.

Hoe weet ik welk toestel ik nodig heb?

Elk toestel heeft zijn eigen specificaties. Let hier vooral op de grootte van de ruimte die ze kunnen zuiveren. Meer informatie vind je bij de toestellen zelf.

Kan ik advies krijgen over het toestel dat bij mij past?

Natuurlijk! Vind je niet onmiddellijk het toestel dat bij jou past? Vul het contactformulier in en dan helpen wij je zo snel mogelijk verder. 

Is een luchtzuiveraar nodig als de ramen open (kunnen) staan?

Ventileren is steeds belangrijk, maar hierdoor wordt er vervuilde lucht binnenshuis gehaald. Een luchtreiniger zorgt ervoor dat de aangevoerde lucht steeds gezuiverd wordt zodat men steeds kan genieten van gezonde lucht in het huis.

Werkt de YAWI luchtzuiveraar tegen corona?

Met de medische filters van YAWI kan er tot 99.995% van schadelijke deeltjes, bacteriën en virussen uit de lucht verwijderd worden. Maar 100% garantie is er niet, het blijft daarom belangrijk de door de overheid geadviseerde hygiënemaatregelen te handhaven.

Wanneer moeten de filters vervangen worden?

Bij YMB1 dient de filter vervangen te worden na 2000 uur, bij de YMB2 na 2000 uur en bij de YMP1 tenslotte na 4000 uur. Dit komt bij normaal gebruik overeen met 2 maal per jaar. Op het display van de toestellen of via de app wordt je op de hoogte gebracht als de filter moet vervangen worden.

Kan een YAWI luchtzuiveraar schimmel in huis verhelpen?

Niet met de bron van de schimmel, hiervoor is aangeraden een specialist aan te spreken. De YAWI luchtzuiveraar kan wel de schimmelsporen uit de lucht filteren.

Hoe wordt mijn luchtzuiveraar geleverd?

Na de voltooiing van jouw bestelling gaan wij zo snel mogelijk aan de slag om je pakket verzendklaar te maken. Via een erkende pakketdienst wordt jouw toestel aan huis geleverd.

Kan ik ook toestellen aankopen voor in mijn onderneming?

De Yawi luchtzuiveraars kunnen in elke type ruimte geplaatst worden, ook in jouw onderneming, horeca-zaak, kapsalon, praktijkruimte of leslokalen. Ben je op zoek naar een toestel voor jouw onderneming? Neem dan zeker contact met ons op. Bij nood aan meerdere toestellen voeren wij namelijk een gratis luchtmeting uit. 

Hoe verschilt de YAWI luchtzuiveraar van andere luchtzuiveraars?

De drie meest toegepaste luchtreinigingstechnieken zijn luchtfiltratie via HEPA filters, bipolaire luchtionisatie en het gebruik van UV-C-straling. Waar andere luchtzuiveraars enkel over een filter of een UVC-lamp beschikken, beschikken de YAWI luchtzuiveraars over de drie luchtreiningingstechnieken. Daarnaast hebben alle YAWI toestellen een ingebouwde CO2-sensor.

Wat is het verschil tussen absorberen en adsorberen?

Bij absorptie wordt een vloeistof opgelost door een vloeistof of een vaste stof. Wanneer atomen, ionen of moleculen van een stof (gas, vloeistof of opgeloste vaste stof) zich aan een oppervlak van een adsorbens vasthechten spreekt men van adsorptie. Zoals de actieve koolstoffilters geuren en VOC’s (vluchtige organische stoffen) adsorberen.

Waarop letten bij het verwijderen van de filters?

Omdat de filters broeihaarden zijn van bacteriën, vuil stof en sterk verontreinigde partikels is het aangeraden om bij het verwijderen van de filters een mondmasker en handschoenen te dragen zodat men niet in contact komt met de vervuilde kleine deeltjes.

Waar plaatst men het best de YAWI luchtzuiveraar?

De luchtreiniger zal optimaal functioneren wanneer het centraal in de te zuiveren ruimte geplaatst wordt en niet in hoeken of verstopt achter objecten. Indien dit niet mogelijk zou zijn, hou alleszins rekening met een minimumafstand van 20 cm van de muren en met een goede doorstroming van lucht waarbij zoveel mogelijk obstakels vermeden worden.

Kan een YAWI luchtzuiveraar altijd blijven aan staan?

Ja, dit is mogelijk en dankzij de sensoren zal de luchtreiniger in automatische stand steeds de beste werkingsstand uitzoeken. Hou er wel rekening mee dat de levensduur van de filters sterk ingekort wordt

Hoelang garantie heeft men op YAWI luchtzuiveraars?

Er is een garantie op fabricagefouten van 2 jaar.

Andere vragen?

Heb je een andere vraag? Vul het bovenstaande contactformulier in en dan helpen wij je zo snel mogelijk verder. 

Volg ons op Facebook

@yawipurifiers

Volg ons op Instagram

#yawi.purifiers

Volg ons op LinkedIn

#yawi-purifiers